Wie ben ik?

Mijn huidige functies

Transvisie logo

Voorzitter

Logo College voor de rechten van de mens

Lid Raad van Advies

cnxy logo

Coach en spreker

...en trots Boegbeeld van Pride66!

Ik noem mezelf een zij-instromer in het leven. Op verschillende momenten veranderde ik van koers. Zo ontdekte ik steeds nieuwe horizonten in het leven en in mezelf. Op latere leeftijd besloot ik mijn koers radicaal om te gooien en in transitie te gaan om te kunnen leven als de vrouw die ik eigenlijk altijd al was. 

 

Ook in de politiek ben ik een zij-instromer, maar ik breng een rijke ervaring en dito netwerk met me mee. Ik heb mijn sporen verdiend in de maatschappij, met als meest in het oog springende rol mijn huidige voorzitterschap van Transvisie, een landelijke belangenorganisatie voor transgender personen en hun naasten. In die rol heb ik grote impact kunnen maken voor transgender personen.

Geboren (1972) en opgegroeid in het Brabantse Oosterhout, woonde ik vervolgens in Breda, in Zoetermeer en opnieuw in Breda. Voor de liefde ging ik daarna naar Amsterdam en daar ben ik uiteindelijk blijven plakken. Ik ben single en heb een prachtige zoon.

Mijn bagage

Toen ik 15 was verdiende ik mijn zakgeld als freelance game-developer; in een tijd dat het woord game-developer nog niet bestond. Omdat ik er toen van overtuigd was daarmee mijn geld niet te kunnen verdienen - visie kun je leren - ging ik Bedrijfskundige Informatica studeren aan de HEAO. 

Na een carrière in de ict (softwareontwikkelaar, projectmanager, afdelingsmanager en consultant) gooide ik de boel over een andere boeg. Inmiddels heb ik zo’n 14 jaar een eigen praktijk in coaching en organisatieontwikkeling en ben ik spreker op het gebied van verandering en inclusiviteit. Ik heb in diverse sectoren gewerkt, met een zwaartepunt in ict, onderwijs, digitale overheid en zorg. 

Zo af en toe maak of speel ik theatervoorstellingen voor een publiek van 5 tot 500 mensen.

Ooit ontwikkelde ik software, daarna ontwikkelde ik mensen en organisaties en nu wil ik onze samenleving verder ontwikkelen.

 

Eens een ontwikkelaar, altijd een ontwikkelaar.

Lisa in 66 seconden